17 března, 2010

Povídky

Toto je základní rozcestník povídek z mého pera i povídek, které překládám.

Kapitolová povídka z mého pera:

  • Portrét pro Bradavice - povídka, v níž hlavní roli hraje jedna obyčejná restaurátorka kouzelnických obrazů Nathalie, patřičným sarkasmem vybavený, ale přesto neodolatelný bradavický profesor Severus Snape, na pomezí hodného dědečka a manipulátora se pohybující ředitel Albus Brumbál a jeden neobyčejný kouzelnický obraz z Brumbálovy pracovny. Rok před zahájením Harryho bradavické školní docházky lze ve škole kromě nezbytné nezbedné dvojky Freda a George Weasleyových narazit třeba i na takovou Tonksovou, ostatní školáci a profesoři nesmějí chybět a o čistokrevné rodině Malfoyových ani nemluvě... Varování - tato povídka zavede čtenáře až do Azkabanu! Povídka je DOKONČENÁ.

Kapitolová povídka, kterou překládám:

  • Odmítnutí - překlad Harry Potter fanfiction povídky Denial od irské autorky little beloved s oblíbeným párem Hermiona Grangerová / Severus Snape: on je ženatý a ona se musí vdát, přesto nakonec skončí spolu. Budou však muset ujít dlouhou cestu:-)

Jednorázové povídky:

  • Z deníku Minervy McGonagallové (10. ledna 2009) - jeden den ze života ředitelky nebelvírské koleje, aneb jak ona sama prožívala okamžiky, kdy se Harry Potter stal členem famfrpálového družstva

Žádné komentáře:

Okomentovat