24 prosince, 2011

Portrét pro Bradavice ke stažení

S uveřejněním poslední části Portrétu pro Bradavice jsem vám tady před časem slíbila dodat plnou verzi tohoto dílka ke stažení, nejlépe coby dárek k letošním Vánocům. Korektury, doplnění ilustrací i další úpravy zabraly hodně času (vlastně víc, než jsem v předvánočním shonu, k němuž se připojil shon spojený s rozžehnáním se s prací na další tři nebo kolik roků, očekávala), ale podařilo se - a mně nezbývá, než vám popřát krásné a klidné prožití vánočních svátků, třeba právě i se snad již konečnou verzí vašeho kdysi oblíbeného románu:-) Odkazy ke stažení naleznete v článku.

E-book Portrét pro Bradavice je volně ke stažení ve čtyřech formátech:


*** VERZE KLASICKÁ KNIHA ***

- pdf soubor ve formátu A5, který jak na monitoru, tak i po vytištění nejvíc připomíná běžnou knihu. Nechybí barevné obrázky, poznámky pod čarou a chronologie příběhu jako příloha.
Písmo: Times New Roman, velikost 12. Počet stran 902 - při oboustranném tisku na papír A4 s tiskem dvou stran na stránku se spotřebuje 226 listů papíru.

ke stažení zde: Portrét pro Bradavice A5 (velikost 8,05 MB)

náhled verze A5 v Adobe Acrobat Readeru:




*** VERZE ÚSPORNÝ TISK ***

- pdf soubor ve formátu A4, jehož velikost je optimalizovaná pro tisk při zachování čitelnosti, obrázků, poznámek pod čarou i přílohy.
Písmo: Times New Roman, velikost 11. Počet stran 376 - při oboustranném tisku na papír A4 se spotřebuje 188 listů papíru.

ke stažení zde: Portrét pro Bradavice A4 (velikost 6,22 MB)



*** VERZE PRO ELEKTRONICKOU ČTEČKU KNIH ***

- pdf soubor vhodný pro osmipalcový displej elektronických čteček (např. Amazon Kindle 3). Zachovává všechny obrázky, poznámky pod čarou a přílohy. Právě jsem ho vyzkoušela a mohu vcelku čestně a neskromně prohlásit, že žádnou takhle pěkně udělanou knížku zatím ve čtečce nahranou nemám;-)
Písmo: Times New Roman, velikost 9. Počet stran 1612 - není určeno k tisku.

ke stažení zde: Portrét pro Bradavice K3 (velikost 8,28 MB)

náhled verze na elektronické čtečce:



*** VERZE PROSTÝ TEXT ***

- txt soubor pro mobily, čtečky a všechna zařízení pracující pouze s prostým textem. Neobsahuje formátování ani obrázky, poznámky pod čarou jsou řazeny až na konci souboru.

ke stažení zde: Portrét pro Bradavice TXT (velikost 1,74 MB)


Příprava elektronické knihy mě stála víc času, než jsem předem tušila. Tak předně jsem podrobila text snad už jedné z posledních korektur. Což znamenalo si ho znovu celý přečíst - a to byla s odstupem času docela zajímavá zkušenost. Vychytala jsem spoustu chyb jazykových i obsahových, občas jsem se až podivila, jakou zálibu jsem v určitých měsících psaní měla pro jistá slova, kolikrát jsem se spletla ve tvarech přechodníků anebo kolikrát jsem nadužívala přivlastňovací zájmena... Leč nepochybuji, že až to budu znovu číst tak za dva, za tři roky, najdu tam těch chyb ještě další hromadu.

Při opravách jednotlivých kapitol jsem procházela i naši diskuzi pod nimi a často jsem se nechala inspirovat vašimi připomínkami jak k formě, tak i k obsahu. Neznamená to, že bych vám tady předkládala úplně nový text, ale je pravda, že sem tam jsem pár slov pozměnila či doplnila třeba tam, kde jsem z vašich komentářů vyčetla, že nebylo jasné něco, co já při psaní za zřejmé považovala, někdy jsem upravila výrazy, jež mi s odstupem času přišly moc silné, přepjaté anebo mi do textu jinak neseděly, jindy jsem zas využila vašich postřehů, co se týče slučitelnosti mého textu s kánonem (např. ve věci používaných kouzel). Text průběžně upravuji i zde na blogu tak, aby odpovídal e-booku.

Tímto bych vám tedy chtěla ještě jednou poděkovat za všechny komentáře, které jsem měla možnost si znovu pročíst - vaše zpětná vazba mi neskutečně pomohla a často mě i (dnes se dá říct doslova) po letech přinutila k úsměvu či k zamyšlení.

1 komentář:

  1. krasne, i po letech se skvele cte, dekuji za tak vynikajici povidku!

    OdpovědětVymazat