13 listopadu, 2009

Blog slaví svůj první rok

Dnes, 13. listopadu 2009 v 10:55, je to přesně jeden rok, co byl na tomto blogu zveřejněn první příspěvek. Byl jím prolog k mojí povídce Portrét pro Bradavice, k níž jsem nedávno vložila závěr dvacáté první kapitoly a další pokračování budou přibývat, ačkoli doufám, že další rok už mi její psaní nezabere :-). Tak jsem se rozhodla ten první rok fungování e-vismaior blogu trochu shrnout v následujícím článku.


Za ten rok jsem na svých stránkách zveřejnila 126 článků v šesti rubrikách - tedy průměrně zhruba jeden článek za tři dny. Pod těmito články se objevilo celkem 2316 komentářů - toto číslo zahrnuje samozřejmě i moje odpovědi na vaše názory, ale i tak je nadmíru úctyhodné a já všem komentujícím čtenářům velmi děkuji!

Dne 4. července 2009 přivítal tento blog návštěvníka s pořadovým číslem 10000 a dne 23. října 2009 dosáhla návštěvnost čísla 20000 - počítáno podle Toplistu, který na počátku dnešního dne ukazoval číslo 21933. Google analytics provádí měření návštěvnosti trochu jiným způsobem - tam se celkový počet návštěvníků blíží číslu 24 tisíc, přičemž bráno v absolutních číslech (tj. bez započítání opakovaných návštěv) sem přišlo více než 3200 lidí.

Ze dobu fungování mého blogu zde bylo zobrazeno asi 65 tisíc stránek, po homepage vede stránka seznamu kapitol Portrétu pro Bradavice a Rozcestník povídky. Počet přečtení jednotlivých kapitol povídky se pohybuje od 163 jedinečných zobrazení stránky u kapitoly 4.1. až po 361 jedinečných zobrazení stránky u kapitoly 19.1. Prolog mělo otevřeno dokonce 782 lidí. Zřejmě nezaujal - škoda:-)).

Třetina z vás sem chodí přímo, 56% přes různé odkazující stránky a 11% přes vyhledávače (vedou hlavně Google a Seznam). Nejvyhledávanějšími klíčovými slovy zůstávají e-vismaior a portrét pro bradavice. Nejvyšší počet návštěv byl zaznamenán 24. srpna 2009 (147 návštěv), nejvyšší počet jedinečných návštěv pak dne 7. listopadu 2009 (88 návštěvníků). 98,83% z vás má operační systém Windows, pouze 0,87% propadla výhodám Linuxu a další 0,3% jiným operačním systémům.


Přes 20 tisíc návštěv sem přišlo z České republiky, a to celkem ze 122 měst v čele s Prahou, Brnem, Ostravou, Plzní, Orlovou, Olomoucí, Opavou, Hradcem Králové, Zlínem a Českými Budějovicemi; přes 3 tisíce návštěv pak ze Slovenska, a to především z Bratislavy, Myjavy, Košic, Prievidzy, Trnavy, Svatého Jura, Popradu, Žiliny, Nitry a Banské Bystrice. Na můj blog se ale klikalo i ve Velké Británii, Norsku, Brazílii, Řecku, Rakousku, Belgii, Chorvatsku, Japonsku, Francii, Holandsku, Švédsku, USA, Srbsku, Mexiku, Německu, Maďarsku, Švýcarsku, Irsku a Itálii.


Doufám, že se vám na mých stránkách líbí a že jim zůstanete nakloněni i v budoucnu. Budu se snažit, aby zde pořád bylo co číst ;-).

Žádné komentáře:

Okomentovat