12 dubna, 2011

100 000 návštěvníků

V pondělí 4. dubna 2011 někdy v dopoledních hodinách zavítala na tyto stránky návštěva s pořadovým číslem 100 000. Což mě přivedlo k malé rekapitulaci toho, co se na tomto blogu za ta zhruba dvě a půl léta jeho fungování událo.


Tak především jsem vás tady zahrnula 218 články, což zpětně považuji za vcelku slušný výkon, zvlášť teď, když už na psaní nemám (nebo nejsem svolná obětovat;-)) tolik času jako dřív. A k těm článkům se tady od vás sešlo neuvěřitelných 4978 komentářů! Samozřejmě nejsem sebevrah, abych se pokoušela od tohoto čísla odečíst své vlastní příspěvky, ale i tak všem komentujícím čtenářům moc děkuji!

Zatím jsem naplno rozjela jen dvě povídky - jednu vlastní (kterou už, pevně doufám, do tříletého výročí blogu dokončím) a jednu, kterou překládám, ale doufám, že se mi v budoucnu podaří alespoň trochu naplnit i zbývající položky uvedené v záhlaví - zejména nějaké ty zážitky z cest a z kulturních akcí - nyní tady alespoň trochu udělám reklamu novému provedení muzikálu Jesus Christ Superstar, na kterém jsme byli minulou středu - Kamil Střihavka je pořád stejně skvělý, Dasha a Václav Noid Bárta nezůstávají pozadu a obzvlášť nás potěšilo, když pořadatelé vytáhli na jeviště sira Timothyho Rice, který k muzikálu napsal libreto a právě minulou středu zavítal do Prahy, aby omrknul, jak je to tady s jeho českým překladem. Vypadal vcelku nadšeně. Tolik tedy malá kulturní odbočka a nyní zpět k rekapitulačnímu článku:-)

Asi nepřekvapí, že rekordní denní počet návštěvníků (275) a počet zobrazených stránek (1370) nastal 30. ledna letošního roku - v době, kdy tady probíhala akce "další kapitola Portrétu za 20 komentářů". Možná bych podobné akce měla dělat častěji. To bych ale také musela mít co přidávat, že:-). I když Google Analytics tvrdí, že 24. srpna 2010 vás sem přišlo dokonce 350. Tak nevím. Alespoň snad těch 165 jedinečných návštěvníků (bez započítávání opakovaných návštěv, které asi každá aplikace počítá jinak) z 6. března 2011 bude správných.

Z České republiky pochází (logicky) 85% návštěv, ze Slovenska takřka 14% a zbylé 1% připadá na ostatní státy - ať už jste tam na dovolené nebo se jedná o náhodné návštěvy. Nebo že by sem také chodil někdo trvale žijící v zahraničí? Nejpočetněji je zastoupená Velká Británie, Rakousko a Německo, tak o sobě kdyžtak dejte vědět;-) Přidávám obvyklé snímky světa, Česka a Slovenska, kde se na návštěvách (opět logicky) nejvíc podílí hlavní města (30% Praha v Česku a 43% Bratislava na Slovensku). Pak mi ještě Google Analytics říká, že v absolutních číslech - tj. po odečtení opakovaných návštěv, vás sem za tu dobu přišlo skoro 11 tisíc. Pěkné číslo.


Teď trochu techničtějších věcí - 44% vás si tyto stránky prohlíží ve Firefoxu, 36% v Exploreru, 14% v prohlížeči Opera a 5,5% v Google Chrome. Z 98,5% používáte operační systém Windows a jenom takřka 1% z vás operuje v Linuxu. Ovšem nejvíc mě vždycky baví seznam klíčových slov, po jejichž zadání ve vyhledávači se někdo dostal na moje stránky. Klíčová slova jako "žlutohnědé šaty", "hřibové rizoto", "smrt pod kopyty žížal" nebo "mandaly z čajových sáčků" ve spojení se svým blogem vůbec nechápu a o slovním spojení "důchodce mezi českými blogy" vskutku nevím, co si mám myslet. Že by dvě a půl léta bylo takové stáří? Inu, doufám, že se tady budeme setkávat přece jenom ještě o něco déle;-)

Všem příznivcům těchto stránek děkuji!

Žádné komentáře:

Okomentovat